Filosoferen leren in 18 stappen
De Opdracht
Voor dit kinderboek heb ik de illustraties voor alle denkstappen en les onderdelen gemaakt en de vormgeving van het boek en de cover uitgewerkt. Het is een lesboek voor kinderen vanaf 8 jaar waarin per les een denkstap wordt geïntroduceerd om zo in de groep uit te pluizen wat er zoal aan bod komt in een filosofisch gesprek. 
De auteur vroeg om een speelse tekenstijl voor de iconen die de lesonderdelen visueel uitleggen, waarbij er voldoende vrijheid overblijft voor de eigen interpretatie van de kinderen.
Over het boek
Iedereen die wel eens heeft deelgenomen aan een filosofisch gesprek, of zelf een filosofisch gesprek heeft begeleid, weet dat er tijdens zo’n gesprek veel tegelijk gebeurt. In het boek Denkstappen kom je er achter wat er zoal aan bod komt in een filosofisch gesprek. Per les wordt een denkstap geïntroduceerd en deze wordt via oefeningen inzichtelijk gemaakt. Zowel begeleider als deelnemers aan het gesprek zetten de denkstappen.
Kinderen én volwassenen leren beter denken met deze 18 denkstappen: basiskennis over redeneringen wordt in de lessen heel toegankelijk gemaakt. Denkstappen is speciaal geschreven om met kinderen en jongeren vanaf 8 jaar het filosofisch gesprek te leren kennen en samen op onderzoek uit te gaan.
Hardcover, 120 pagina’s. Geschreven door Nanda Bodegraven
ISBN 9789491740725 of bestel hem hier
Back to Top